Si të zgjidhni murmuritjen Kalimba | GECKO

Kalimba është një lloj instrumenti muzikor kombëtar me karakteristika kombëtare në Afrikë. Kryesisht bën tingull duke prekur pjesët e holla të trupit të pianos me gishtin e madh (kryesisht prej druri, bambuje dhe metali në zhvillimin modern).

Kalimba, e njohur edhe si mbira, është një emër i ndryshëm dhe i papërshtatshëm në shpërndarjen e vazhdueshme të informacionit.

Në fakt, ka shumë emra të vërtetë për këtë lloj pianoje, si p.sh.: në Kenia në përgjithësi quhet Kalimba, në Zimbabve quhetMbira , e quajnë kongolezëtLikembe, ka edhe emrat e Sanza dhePiano Thumbdhe kështu me radhë.

Shkaku i zhurmës

Pra, pse një instrument kaq i thjeshtë Kalimba ka një zhurmë? Në përgjithësi, Kalimba ka një zhurmë për jo më shumë se arsyet e mëposhtme:

1. Fërkimi i përsëritur midis çelësave dhe jastëkëve prej çeliku inox çon në jastëkë jo të plotë.

2. Kalimba çelësat (shrapnel) lodhje metalike, e cila çon drejtpërdrejt në dobësimin e elasticitetit, i cili është i lidhur ngushtë me lëndët e para.

3. Një numër i vogël prodhuesish kanë lëndë të para të lira dhe në procesin e prodhimit përdoren korniza fikse inferiore të pianos.

4. Kur piano u largua nga fabrika, disa marka të QC nuk e inspektuan dhe korrigjuan rreptësisht pianon (problem i kontrollit të cilësisë).

Duke pasur parasysh arsyet e mësipërme, unë do t'ju mësoj dy mënyra për të zgjidhur problemin.

1. Zgjidheni zhurmën duke akorduar butonin majtas ose djathtas, ose duke u përpjekur të ecni përpara dhe të shtyni çelësin, duke e bluar atë në urë ndërsa lëviz.

2. Mbushni letrën në kombinimin e çelësave dhe jastëkut (kjo metodë është vetëm e përkohshme) prisni një copë letre të zakonshme zyre ose letre A4 në shirita të gjatë prej rreth 0,3 cm x 0,3 cm (sa më e hollë aq më mirë).

Ngrini çelësin lart dhe rrëshqisni shënimin midis çelësit dhe jastëkut. Vendoseni çelësin derisa të mbërthejë letrën dhe më pas grisni letrën e tepërt.

Nëse metodat e mësipërme, ende nuk ka asnjë mënyrë për të zgjidhur problemin, atëherë rekomandohet të blini një komplet (shrapnel metalik Kalimba, kazmë, çelësa) për ta zëvendësuar atë.

Më sipër është prezantimi se si të zgjidhet murmuritja Kalimba. Nëse dëshironi të dini më shumë rreth Kalimba, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni.

Video  


Koha e postimit: 28 Prill 2022
WhatsApp Bisedë Online!