Како почетниците избираат Калимба | ГЕЦКО

Калимба, по потекло од Африка, е музички инструмент што произведува мелодии со палец на тенки парчиња од телото. Бидејќи неговиот звук е јасен и милозвучен, телото е мало и лесно се носи, лесно се користи. Па како треба да изберат почетниците учење калимба? Еве, геко калимба  одговара на прашањето.

Опсег

Најмногу мејнстрим се 10 и 17 клучни калимба. Но, 17 клучеви калимба се побогати и поизразени од 10 клучни калимба. Скалата со 17 клучеви калимба опфаќа две октави и може да се репродуцираат најпопуларните песни. навистина ми се допаѓа, но бидејќи не можете да свирите пијано со 10 тони, вашиот интерес ќе се намали во голема мера и ќе ја изгубите мотивацијата за учење.

 пијано со прсти калимба

пијано со прсти калимба

Тип (кутија / плоча)

Пијано тип кутија: со звучна кутија, звукот е густ, силна резонанца, средна и слаба изведба е силен. Постојат звучни дупки од предната или од задната страна, што може да испушта звуци или да делува како ударни инструменти.

Банќин: Како цело парче дрво, звукот е поизбалансиран и еутектичен, со силни перформанси во областа со висок наклон. Телото е потенко од типот на кутијата.

Типот кутија и типот чинија имаат звук и чувство, нема добри или лоши точки, можеме да избереме според нивните сопствени преференции. За да добиете подобро чувство за карактеристиките на тонот на двете пијана, проверете го ова споредбено видео.

материјал

Постои мала разлика помеѓу различните стилови на тастерите. Важниот фактор што ја одредува бојата на звукот на палецот е телото на пијано, што исто така влијае на вредноста на пијаното. Заедничките материјали се акрилна киселина и дрво. Акрилното пијано е од висока вредност, а неговата граѓа е близу до онаа на пијано плоча, со слаб звук и голема тежина. Ксилофонот е поделен на црвено сандалово дрво, дрво од багрем, дрво од махагони, бамбус и така натаму. 4 - Препорака за стил.

Читачот на палецот е толку лесен и мал, што многу луѓе го сметаат за играчка наместо за музички инструмент. За изработка на музички инструменти потребни се високо квалитетни материјали и изработка, а правењето груб инструмент честопати се нарекува оган.

најдобра калимба

најдобра калимба

Набавката на факел е силно обесхрабрена

1. Пламените јазици имаат поголема шанса за непоправлив муабет.

2. копчињата се чувствуваат лошо, гори оган ќе ве натера да играте многу болно, сериозно да влијае на ентузијазмот за учење.

3. Слаб тон.

Горенаведеното е составено и објавено од ГЕЦКО Калимба.Ако се чини дека знаете повеќе за калимба, побарајте „ gecko-kalimba.com

Видео за геко калимба

Прочитајте повеќе вести


Време на објавување: април-09-2021
WhatsApp Интернет разговор!