ГЕЦКО Калимба: го сакате калимба. Тука е!

Неодамна, разни Интернет-платформи и моменти беа обожаватели на „она што е страница“, само заради само неколку минути видео едноставна содржина на смеата и солзите на луѓето. Многу мрежни мрежи од „што е страница“ активирани „Што одговара“, „ХХХ вакво совпаѓање“ се прошири на широк спектар на коментари.

геко

Како познат геко инструмент (геко) што го прави калимба на пазарот, овде е „споредуван“.

Калимба е етнички инструмент со африканско потекло. Своето име го добил по отчукување на тенки делови од телото (главно дрво, бамбус и, во модерниот развој, метал).

Вокалните делови на калимба се еластични метални шипки со различна должина, кои порано беа изработени од стопен метал во руда, но сега се направени од повисок квалитет на челик, а бројот на копчињата во производството на калимба варира во зависност од големината и форма

геко калимба

ГЕЦКО калимба за усвојува висококвалитетен увезен махагони, багрем и други шуми, што е најголема гаранција за производите. Меѓу нив, дрвото од багрем е едно од најскапоцените, меѓу кои махагони MBR и MC-S (јавор) се главните стилови за продажба, која може да се обои според потребите на клиентите за избор на боја.

Ригорозната процедура за работа и обработката на дрво и сликарот на површина со долгогодишно искуство ги прават заедно, чувството на тембр е добро, празната инспирација е силна, звучниот ефект на одложување е добар; копчињата се меки, а тоновите се издаваат од различни клучеви се очигледни. Материјалите се многу извонредни. По изработката на пијано, готовите производи на калимба ќе бидат испратени во професионална сала за подесување на дебагирање.

геко калимба1

Калимба главно се користи за придружно пеење. Кога свири, тој го држи телото на пијано во двете раце, а потоа свири со два палци. Кога палецот ќе се притисне, а потоа се ослободи, копчињата ќе вибрираат и ќе пуштат звук. Некои калимба ќе бидат инсталирани со неколку лушпи или капачиња од шишиња со сода и други предмети, така што кога играте да произведува некој сличен звук на „шушкање“, исто така може да бидете на маса половина навалена и тресете, ќе испратите ехо како ефект на вител, или како звук на тресење лим од метал, така што звучниот ефект е побогат.

Калимба е мал и лесен за носење. Кога патувате, група пријатели се собираат заедно и го користат за да придружуваат пеење или раскажување приказни. Додека некои луѓе го носат и за рекреација на патот кога одат на долга прошетка, нејзината преносливост е најистакната карактеристика.

геко калимба2

Музичките инструменти немаат граници, а моќта на пренос на музика секогаш содржи голема моќ. Палецот на калимба не е нејасен инструмент. Инструментот ГЕККО „одговара“ на калимба што ја сакате!


Време на објавување: Дек-31-2019
WhatsApp Интернет разговор!