Cara ngrampungi murmur Kalimba | GECKO

Kalimba minangka jinis alat musik nasional kanthi ciri nasional ing Afrika. Utamane nggawe swara kanthi ndemek potongan tipis awak piano kanthi jempol (utamane digawe saka kayu, pring lan logam ing pangembangan modern).

Kalimba, uga dikenal minangka mbira, minangka jeneng sing beda lan ora cocog ing panyebaran informasi sing terus-terusan.

Ing kasunyatan, ana akeh jeneng asli kanggo jinis piano iki, kayata: ing Kenya umume diarani Kalimba, ing Zimbabwe diarani.Mbira , Congolese nyebatakenLikembe, uga nduweni jeneng Sanza lanPiano Thumblan liya-liyane.

Panyebab rame

Lha kok piranti Kalimba sing prasaja kuwi ana murmur? Umumé, Kalimba duwe murmur ora luwih saka alasan ing ngisor iki:

1. Gesekan bola-bali antarane tombol lan bantal stainless steel ndadékaké kanggo bantal pepak.

2. Tombol Kalimba (shrapnel) kelelahan logam, sing langsung nyebabake kelemahane elastisitas, sing ana hubungane karo bahan mentah.

3. Sawetara manufaktur duwe bahan mentah sing murah, lan pigura piano tetep inferior digunakake ing proses produksi.

4. Nalika piano ninggalake pabrik, sawetara merek QC ora strictly mriksa lan debug piano (masalah kontrol kualitas).

Amarga alasan ing ndhuwur, aku bakal mulang sampeyan rong cara kanggo ngatasi masalah kasebut.

1. Ngatasi gangguan kanthi nggoleki tombol ngiwa utawa nengen, utawa nyoba maju lan push tombol, mecah menyang jembatan nalika gerakane.

2. Pad kertas ing kombinasi tombol lan bantal (cara iki mung sak wentoro) Cut Piece saka kertas kantor biasa utawa kertas A4 menyang ngudani dawa watara 0.3cm x 0.3cm (sing luwih tipis luwih apik).

Angkat tombol munggah lan geser cathetan ing antarane tombol lan bantal. Selehake tombol nganti clamps kertas, banjur copot keluwihan kertas.

Yen cara ing ndhuwur, isih ora ana cara kanggo ngatasi masalah, banjur dianjurake kanggo tuku pesawat (Kalimba shrapnel logam, Pick, tombol) kanggo ngganti.

Wonten ing nginggil menika andharan ngengingi cara ngrampungi murmur Kalimba. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Kalimba, hubungi kita.

Video  


Wektu kirim: Apr-28-2022
Ngobrol Online WhatsApp!